Adwords

Aflati cateva reguli de folosire a campaniilor Google Ads

In acest articol va vor fi prezentate cateva reguli si tehnici care va vor ajuta foarte mult in cresterea rating-ului paginilor site-ului dvs si a ratei CTR atunci cand veti folosi campanii Google Ads. De exemplu, folosirea unor cuvinte-cheie prea raspandite, care pot fi folosite in multe alte campanii Google Ads, nu va va ajuta foarte mult sa va atingeti obiectivele. Daca va veti introduce cuvintele-cheie din grupurile de anunturi in continutul acestora, cei de la Google Google Ads va vor rasplati prin cresterea scorului calitatii si prin o pozitionare mai buna pe paginile de rezultate a motorului de cautare Google si a celor partenere. Totusi daca veti folosi cuvinte-cheie in campania dvs Google Ads care sa fie prea raspandite sau care sa nu reflecte exact profilul afacerii dvs, veti rata traficul pe care vi l-ati propus si veti ajunge sa pierdeti sume mari de bani fara a primi nimic in schimb. Folosirea gruparii de cuvinte-cheie comune va va imbunatati scorul calitatii. Puteti folosi un truc, si anume, puteti crea un site (sau il puteti alege din cele deja existente) in care sa comparati anumite produse, din care sa reiasa clar calitatea superioara a unuia dintre ele, ca mai apoi sa promovati acel produs in campania dvs Google Ads. De asemenea nu folositi in anunturile dvs din campania Google Ads cuvantul “gratis”. In acest fel veti vedea ca traficul dvs va creste foarte mult, dar fara niciun rezultat final, deoarece vizitatorii nu vor dori sa cumpere nimic sau sa citeasca informatii despre produsele sau serviciile promovate de dvs, singurul lor scop fiind acela de a primi ceva gratis. Un lucru care ar trebui facut totusi este includerea pretului in titlul anunturilor din campania dvs Google Ads pentru a informa exact potentialii vizitatori, si pentru a evita plata unor click-uri primite inutil. Folosirea unei intrebari in titlul anunturilor din campania dvs Google Ads este o tehnica extraordinara de a atrage clienti si de a face trafic. De asemenea, o alta metoda este aceea de a folosi un indemn in tilul anunturilor. Incercati de asemenea sa va puneti in locul clientilor pe care vi-i doriti, si formulati anunturile publicate in campaniile Google Ads astfel incat sa le faceti cat mai relevante si mai atragatoare. De asemenea exprimati in anunt un motiv sau o idee pentru care un potential client ar dori sa cumpere produsul promovat in campania dvs Google Ads. In ultimul rand sa nu uitati sa va testati si sa va urmariti campania Google Ads pentru a va asigura ca are succes si ca indeplineste toate criteriile stabilite de dvs.

Afla 4 ponturi simple pentru Google Google Ads

Google Google Ads a schimbat fata publicitatii oline, oferind o posibilitate de promovare ieftina companiilor mari si mici. Totusi, desi Google Ads nu este scump deloc, oamenii nu stiu cum sa faca sa-si tina cheltuielile in frau, fara sa-si depaseasca bugetul destinat publicitatii. Adevarul este ca foarte putini utilizatori chiar reusesc sa obtina profit cu ajutorul Google Ads, ceilalti fiind nevoiti sa-si suplimenteze bugetul pentru a-si putea plati taxele Google Ads. Din moment ce statisticile ne dau aceste date, am ales sa iti prezentam 4 ponturi care te pot ajuta in intelegerea Google Ads. 1. Foloseste cuvinte-cheie in anunturile tale. Folosind aceste cuvinte-cheie vei avea cateva beneficii. In primul rand cuvintele-cheie apar ingrosate asa ca anuntul publicat de tine intr-o campanie Google Ads va fi mai usor de sesizat. In al doilea rand, oamenii sunt obisnuiti sa treaca foarte repede pe rezultatele de pe o pagina de cautare, asa ca daca ei vor gasi cuvintele cautate printre cuvintele-cheie inserate de tine intr-un anunt, ii vor acorda o mai mare atentie. In al treilea rand, acest procedeu ti poate aduce un scor al calitatii mai mare si un cost per click mai mic. In mai putine cuvinte, vei obtine un trafic mai mare la un pret mai mic. Iar asta este unul dintre scopurile unei campanii Google Ads. 2. Incepe cu preturi de licitatie mari. Majoritatea oamenilor nou-inscrisi in programul Google Ads au tendinta de a licita sume mici la inceputul unei campanii, ca mai apoi sa mareasca sumele licitate daca le permite bugetul. In realitate scopul este exact invers. Este recomandat sa licitezi sume mai mari de la inceput, ca mai apoi sa le reduci, marindu-ti astfel si profitul, pastrandu-ti bugetul, si optimizandu-ti campania Google Ads. 3. Foloseste cuvinte-cheie negative. Folosind cuvinte-cheie in anunturile lansate in campania Google Ads iti poti spori rata CTR si cea a conversiei, nelasand anuntul tau sa apara in cautari care sa nu aiba legatura cu profilul afacerii tale. De exemplu daca vrei sa promovezi o afacere doar in orasul tau, poti folosi cuvinte-cheie negative care sa faca campania ta Google Ads sa actioneze doar in raza orasului tau, facand anunturile tale inaccesibile pentru utilizatori din alte orase. 4. Testeaza-ti anunturile. Testarile pot fi facute pe mai multe anunturi asemanatoare, ca la sfarsit sa alegi doar unul din ele, si anume pe acela cu cele mai bune rezultate obtinute. Aceasta metoda e buna deoarece te poate invata ce trebuie sa variezi la un anunt si cand anume trebuie sa faci asta. Exista multe alte strategii de administrare a unei campanii Google Ads pe care le poti folosi, dar urmarirea acestor 4 ponturi te poate ajuta sa-ti transformi campania Google Ads intr-una de succes. Estimeaza online campania ta Google Ads Consulta calculatorul de campanii adwords pentru estimari privind bugetul recomandat si rezultatele unei campanii Google Ads.

About Marius Lazarescu

Marius Lazarescu este antreprenor, speaker, consultant marketing online, este certificat Google AdWords si are o experienta de peste 10 ani in marketing online, gestionand peste 200 de proiecte de web. A fondat agentia de marketing online Today's in 2005, agentie premier Google AdWords Certified Partner si Partener Etarget in Romania, agentia fiind cotata in top agentii ppc in Romania.