Un lucru e cert: nu toata lumea are la dispozitie bugete mari pe care sa le investeasca in campanii Google Ads. Cu atat mai mult daca este vorba de o afacere noua sau daca e vorba de o piata competitiva in care licitatiile sunt foarte agresive si numarul competitorilor este mare si in crestere. Dar chiar daca bugetul tau nu este foarte mare, asta nu inseamna ca Google Ads nu este pentru tine. Din contra, o astfel de campanie te poate ajuta sa iti cresti numarul de clienti si profitul. Asta pentru ca ai la dispozitie instrumente prin care sa masori si sa tii sub control fiecare ban investit.
Prin urmare, daca vrei sa pornesti o campanie Google Ads cu buget lunar mic, aceste 7 sfaturi sunt pentru tine:
1. Concentreaza-te pe cat mai putine produse sau servicii
Cand ai un buget mic, o mare greseala este sa incerci sa il imparti in cat mai multe campanii, dorind sa promovezi cat mai multe produse. Facand acest lucru vei ramane cu bugete foarte mici pe fiecare campanie, iar putine afisari si putine click-uri nu iti vor aduce conversiile mult dorite. Solutia cea mai buna este sa te concentrezi pe unul sau doua produse unde marja ta de profit este mai mare si sa structurezi campania in cat mai multe grupuri de anunturi. O campanie bine structurata te va ajuta sa ai un scor de calitate mai bun!
2. Concentreaza-te pe cuvinte cheie foarte specifice
Alege exact acele cuvinte cheie care descriu produsul sau serviciul pe care doresti sa il promovezi si foloseste-te cat mai mult de “phrase match” si [exact match]. In cazul cuvintelor cheie foarte generale, cu siguranta competitia este foarte mare si click-urile foarte scumpe.
3. Opreste imediat cuvintele cheie care nu performeaza
Urmareste atent inca din prima zi performanta cuvintelor cheie si opreste-le pe cele care dau dovada de performanta foarte scazuta. Axeaza-te pe acele cuvinte care au potential mare sa duca la o conversie.
4. Urmareste performanta pe zile, ore si zona geografica
Monitorizeaza constant campania si afla care sunt orele, zilele si orasele sau regiunile in care s-au realizat cele mai multe conversii. Dupa ce ai suficient istoric in cont concentreaza-te doar pe acele dimensiuni care aduc performanta. Spre exemplu, poti alege sa afisezi anunturile doar seara, intre ora 18:00 si ora 23:00, de luni pana vineri si doar in Bucuresti, daca datele iti arata ca asa ai cele mai bune rezultate. Dar retine: inainte sa iei o astfel de alegere trebuie sa fii sigur ca datele stranse sunt cu adevarat semnificative si nu pierzi oportunitati!
5. Creste cat mai mult scorul de calitate
Un scor de calitate crescut iti poate aduce pozitii mult mai bune pe Google, la preturi mult mai mici. Asa ca alege cu atentie paginile de destinatie ale anunturile, construieste mesaje cat mai relevante si alege cuvintele cheie potrivite.
6. Creeaza o lista cat mai mare de cuvinte negative
Este important sa excluzi inca de la inceput cuvintele care nu se potrivesc cu produsul sau serviciul pe care il promovezi. Orice click pe un astfel de cuvant inseamna bani irositi! Si, in plus, o lista cuprinzatoare de cuvinte-cheie negative te ajuta sa iti cresti CTR-ul si, implicit, scorul de calitate.
7. Urmareste constant indicatorii de performanta
Seteaza-ti de la inceput obiective clare, specifice si masurabile si indicatori de performanta cat mai precisi. Apoi urmareste constant cat te costa o conversie si ai grija sa mentii tot timpul profitabilitatea.
Articole recomandate de pe blog:
About Marius Lazarescu
Marius Lazarescu este antreprenor, speaker, consultant marketing online, este certificat Google AdWords si are o experienta de peste 10 ani in marketing online, gestionand peste 200 de proiecte de web.
A fondat agentia de marketing online Today's in 2005, agentie premier Google AdWords Certified Partner si Partener Etarget in Romania, agentia fiind cotata in top agentii ppc in Romania.